sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Motociclistii din Romania: Nepasarea voastra e ucigatoare

Motociclistii din Bucuresti care nu recunosc ca reprezentant Asociatia Motociclistilor din Romania „datorita incompetentei presedintelui acesteia” au ales sa protesteze altfel impotriva nepasarii. „Nepasarea celor care ar trebui sa se ocupe de drumuri ne omoara, nepasarea soferilor ne omoara, iar noi nu mai vrem sa murim
”, spun acestia. Motociclistii aduc aminte inclusiv de moartea unui biciclist, cauzata de o groapa: „A murit inclusiv un biciclist intr-o groapa si in acest caz nu mai poate fi acuzata 'neadaptarea vitezei la conditiile de trafic' cu care 'scapa' autoritatile”.
Motociclistii invoca motive precum proasta intretinere a drumurilor dar si faptul ca, atunci cand sunt construite unele noi, acestea nu sunt adaptate pentru toate tipurile de vehicule omologate pentru drumurile publice. „Motocicleta este un vehicul legal omologat pentru drumurile publice, iar Ministerul Transporturilor si primariile trebuie sa tina cont si de acest vehicul atunci cand construiesc sau (NU) intretin drumuri. Avem nevoie de drumuri adaptate pentru toate tipurile de vehicule omologate pentru drumurile publice nu numai pentru SUV-uri. In Europa autoritatile fac campanii de fluidizare a traficului prin utilizarea vehiculelor pe doua roti, iar la noi exista conditii numai pentru jeep-uri”, sustin acestia.
Astfel, in cursul zilei de maine, un numar de motociclisti vor trece periodic cu motocicletele prin fata Primariei Capitalei vis-a-vis de parcul Cismigiu si prin fata Ministerului Transporturilor, purtand steaguri cu urmatoarele mesaje de protest impotriva starii drumurilor:
"Nepasarea voastra ne omoara."
"Nu umpleti gropile cu sangele nostru."
"Cine sapa groapa altuia se umple de bani."
"Cine nu asfalteaza groapa traieste mai bine."
"Din gropa din asfalt in groapa din cimitir."
Motociclistii mai au in plan vopsirea gropilor cu vopsea rosie alimentara (ecologica, vopsea pentru oua). Aceasta actiune va simboliza sangele varsat de motociclisti datorita gropilor aparute in asfaltul vechi de mai putin de un an.



sursa: www.StiriAuto.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu