miercuri, 30 noiembrie 2011

Spania are grija de motociclisti, Romania isi bate joc de ei!

Exact acum doua luni scriam despremasurile luate de autoritatile spaniolepentru fluidizarea traficului dar si pentru protejarea motociclistilor.
Tot in Spania se vor implementa parapeti mai siguri pentru motociclisti. Olanda va implementa un sistem de taxe in avantajul motociclistilor iar in Anglia se desfasoara puternice campanii de constientizare a motociclistilor in trafic sustinute chiar de guvern
.
Ce face Romania?
Romania isi bate joc din ce in ce mai tare de aceasta comunitate in continua crestere si ignora faptul ca oameni din toate categoriile sociale fac parte din ea. Lasand la o parte ignoranta totala atunci cand vine vorba de drumurile extrem de periculoase pentru doua roti (gropi si damburi in drumuri europene, vopsea periculos de alunecoasa), diverse autoritati locale din diverse orase au inceput sa limiteze accesul motocicletelor pe diverse drumuri urbane, mai mult sau mai putin importante. Stam si ne intrebam stupefiati: de ce? Autoritatile trec cu vederea si faptul ca pentru foarte multi dintre motociclisti, motocicleta este singurul mijloc de locomotie. Nu este oare un caz clar de discriminare? Este legal? Daca autoritatile au probleme cu unele motociclete zgomotoase atunci solutia este sa le interzica pe toate?
Semne ce interzic accesul motocicletelor sunt prezente deja in Bucuresti, in Targu Mures in centru, in Arad in centru (propunere), in Husi, in Sibiu in centru, in Brasov, in Iasi pe Bd. Socola (principala iesire din Iasi spre Vaslui!). Oare cand vor deschide si autoritatile romane ochii si vor realiza ca autovehiculele cu 2 roti sunt o reala solutie la traficul aglomerat si nu o problema! Si cand te gandesti ca prim-ministrul tarii este si el motociclist..





sursa: motoflsh.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu