miercuri, 30 noiembrie 2011

Raliul Dakar a adus pagube de 570.000 de dolari siturilor arheologice din Chile

Concurentii din Raliul Dakar au distrus o parte din siturile arheologice din Chile in editia 2010 a competitiei. Pagubele se ridica la 570.000 de dolari.

Aparitia unui eveniment de mare amploare, cum este Raliul Dakar, intr-un stat precum Chile nu are doar parti pozitive. Statul chilian a anuntat ca organizarea anuala a evenimentului rally-raid are consecinte iremediabile asupra siturilor arheologice pe langa care trec concurentii
.
Conform Consiliului Monumentelor Nationale din Chile (CMN), au fost afectate 56 dintre cele 111 situri arheologice prin care a trecut caravana Dakar in 2010, patru dintre acestea fiind afectate in proportie mai mare de 50%.
"La fel cum s-a intamplat in cazul editiei anterioare a Raliului Dakar, organizatorii vor plati o compensatie pentru pagube aduse patrimoniului", a declarat secretarul general al CMN, Oscar Acuna. Desi nu se cunoaste cuantumul sumei platite anul trecut, in 2010 vorbim de compensatii de 570.000 de dolari. In 2010, Raliul Dakar a adus in Chile si Argentina 370 de vehicule, acestea parcurgand 4050 de kilometri in zona desertica de nord a tarii.

Conform oficialului chilian, statul sud-american va face un raport detaliat legat de siturile arheologice care pot fi avariate, harta punctelor de acest tip urmand sa le fie inmanata organizatorilor editiei 2011 a Raliului Dakar. Editia de anul viitor a competitiei va avea loc, pentru a treia oara consecutiv, in Chile si Argentina.




sursa: motoflash.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu