vineri, 22 iulie 2011

Cum sa planifici un traseu cu masina in tarile UE

Persoanele care calatoresc cu automobilul personal in tarile UE trebuie:


Sa posede banii necesari pentru achizitionarea combustibililor auto.

Sa aiba un pasaport valabil pe cel putin 6 luni inainte (sau carte de identitate in cazul vizitarii unor tari membre ale UE)

Sa cumpere vinieta la intrarea in fiecare tara europeana

Sa incheie o asigurare medicala valabila pentru toata perioada sejurului in strainatate

Sa aiba asupra lor certificatul de inmatriculare cu ITP-ul valabil si cartea de identitate a automobilului.

Sa incheie polite de asigurari auto. O asigurare full CASCO, care sa aiba eficienta in tarile unde se vor deplasa (sa asigure si riscurile de furt total sau partial) si o asigurare RCA (care include in ea si Cartea Verde)

Sa aiba in lotul de bord piesele absolut obligatorii (triunghiuri reflectorizante, trusa medicala, stingator de incendiu) precum si cele necesare pentru o interventie (un set de chei, sigurante electrice, cateva lampi electrice, un cablu de remorcare, un set de cabluri electrice de pornire)

Informeaza-te
Toti cei interesati sa iasa din tara trebuie sa cunoasca bine conditiile de intrare si de sedere prevazute de legislatia din statele destinatie. In acest scop este bine sa se informeze, inainte de plecare, la ambasadele sau consulatele statelor respective din Romania.

Necunoasterea legislatiei tarilor vizitate poate avea repercusiuni neplacute, poate da nastere la evenimente nedorite ce pot fi urmate de amenzi substantiale si de interzicerea pe viitor a accesului in acele tari.

Nu trebuie uitate niciodata: roata de rezerva, cricul, cheia de roti si carligul de remorcare



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu