vineri, 8 iulie 2011

Istoria Harley Davidson

Istoria Harley Davidson a inceput acum peste 100 de ani, cand acest popular brand de motociclete a inceput sa se dezvolte plecand de la diverse modalitati de imbunatire a bicicletelor, unul dintre cele mai populare mijloace de transport in perioada respectiva.
?Inceputul secolului XX a fost o perioada a inventiilor si in aceasta perioada doi tineri antreprenori, William Harley si Arthur Davidson, au facut echipa si au hotarat sa transforme obsinuita bicicleta. Cu ajutorul fratilor lui Arthur, Walter si William, in 1903 au vazut lumina zilei primele trei motociclete Harley Davidson. Din acest punct incepe istoria Harley Davidson.

Semanand foarte mult cu o bicicleta, singura diferenta semnificativa din punct de vedere vizual a noului model era o rama metalica ce sustinea un motor. Adevarata noutate a acestei inventii putea fi simtita in momentului in care te asezai si realizai ca te puteai misca fara sa pedalezi.
?De-a lungul anilor s-au facut modificari in ceea ce priveste capacitatea motorului si au fost produse multe alte Harley. In aceasta prima perioada a istoriei Harley Davidson, productia a crescut pana la 1000 de motociclete anual.
Cumparate mai ales de divizii ale politiei pentru puterea lor si pt viteza, inventatori de pretutindeni s-au grabit sa-si contruiasca propriul brand de biciclete motorizate. De fapt, dupa 8 ani de dominare a unui sector de piata inca neexplorat, consumatorii puteau acum alege dintre 150 de marci de motociclete.
In ciuda competitiei, istoria Harley Davidson nu avea sa se opreasca aici. In vreme ce alti producatori s-au concentrat pe masa larga a consumatorilor, Harley Davidson a continuat sa-si vanda motocicletele sectiilor de politie si in scurt timp agentiilor guvernamentale pentru a ajuta in primul razboi mondial. Aceasta strategie a facut ca productia sa creascca. Dupa razboi, Compania de Motociclete Harley-Davidson s-au autoproclamat lider mondial pe acest sector de piata.
Din acest punct, departamentele de cercetare si dezvoltare au lucrat la maxim si acelasi lucru s-a intamplat si in ceea ce priveste capacitatea motorului si functionalitatea acestuia in general. In perioada de dupa razboi.
Doar unul din doi fabricanti de motociclete au supravietuit, in timp ce Harley Davidson a creat la scurt timp un motor de cu supapa de 61 inch. Al II-lea Razboi Mondial a adus propsperitate pentru Harley Davidson, de vreme ce comenzile pentru Aliati au facut ca productia sa atinga cifra de 90.000.
Razboiul s-a sfarsit, dar nevoia de viteza nu se sfarsise si eforturile marketingului celor de la Harley Davidson s-au concentrat pe proaspetii veterani care dezvoltasera deja o dependenta de motoarele H.D.
Dupa 50 de istorie, in 1953, Harley Davidson nu era aproape de sfarsit. De fapt, o generatie tanara a dat un suflu nou productiei Harley Davidson. Reputatia sa de motocicleta - rebela, completata de o imagine usor recognoscibila au sporit vanzarile.
A fost de asemenea o perioada in care a inceput sa se foloseasca fibra de sticla. Vanzarile au continuat sa creasca in urmatoarele doua decenii si au crescut si mai mult dupa anii 1980, cand motocicletele s-au intors la design-ul clasic si segmentul de piata era format din "baby-boomers", barbati care se apropie de 40 de ani si care au multi bani de cheltuit.
Istoria Harley Davidson continua.
Sursa: http://www.iqads.ro/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu