luni, 2 ianuarie 2012

Anvelope de 17" in WSBK din 2013

Incepand cu sezonul 2013, Pirelli va livra in cadrul WSBK anvelope de 17" in loc de cele de 16.5" folosite in prezent. Acest lucru va permite o mai buna transmitere catre clientii finali a experientei castigate in competitii
.

Iata ce s-a expus pe larg in conferinta de presa de la Magny-Cours, in Franta, pe 1 octombrie 2011:

"Pirelli anunta ca incepand cu sezonul 2013, va incepe sa livreze pentru WSBK anvelope cu diametrul de 17” in loc de actualele 16.5”. Aceasta obtiune radicala va permite Pirelli sa ramana aproape de filosofia brand-ului, aceea de a aduce motociclistilor amatori cele mai noi solutii dezvoltate in competitii. Anvelopele Pirelli Diablo Superbike de 16.5” sunt folosite in acest moment in WSBK, CM Anduranta, BSB si CIV.

Pana in 2004 de fapt, nu exista o intelegere cu un producator unic in CM SBK asa ca Pirelli a trebuit sa se adapteze diametrelor oferite de celelalte brand-uri. In ideea ca principala ocupatie a WSBK este de a promova la cel mai inalt nivel al competitiei tocmai produsele vandute pe piata libera, Pirelli va inlocui anvelopele cu diametrul 16.5” cu cele de 17”, deja folosite cu success in campionate nationale precum cele din Noua Zeelanda, Olanda, Belgia, Canada, Grecia, Suedia, Malaysia si multe alte campionate locale.

Slick-ul de 17” este raspunsul optim pentru cei ce cauta performanta de top, fara sa modifice sasiul, performante foarte ridicate fara sa schimbe setul de jante sau sa schimbe setarile motocicletei.

In ultimii 3 ani Pirelli a accelerat dezvoltarea anvelopelor pentru a fi in conformitate cu cerintele clientilor si cu ale noilor modele de motociclete: in 2009, Pirelli a introdus noua dimensiune 190/60R17, in 2010 a introdus solutia de constructie “high modulus carcass” (inovatie patentata de Pirelli), imbunatatind mereu compozitia iar in 2011 a introdus 200/60R17. In comparatie cu anvelopa de 16,5”, cea de 17” ofera o pata de contact mai buna, lucru care ajuta la manevrabilitatea motocicletei si la constanta pastrarii timpului pe tur, pata de contact fiind cu 10% mai mare, multumita diametrului mai mare si bineinteles a unei carcase ce suporta mai multa forta laterala, aceste caracteristici aducand numai beneficii tuturor motociclistilor.

WSBK va fi un mediu de dezvoltare excelent pentru Pirelli, care din pozitia de unic furnizor de anvelope va putea dezvolta cele mai bune cauciucuri cu diametrul de 17” care sunt la ora actuala cele mai cerute pe piata, ramanand astfel credinciosi motto-ului: “Vindem pe piata produse cu care concuram”, astfel oferind clientilor din piata cele mai bune produse pe care le pot cere".




sursa:www.motoflash.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu