miercuri, 11 ianuarie 2012

Saltul dintre ani

De revelion, la trecerea dintre ani, majoritatii oamenilor nu le sare decat steluta din tubul de carton de artificii , dopul sticlei de sampanie, sau mustarul daca nu le place petrecerea. Exista insa unii oameni care prefera sa sara ei insisi pentru a celebra noul an. Acest lucru se intampla cu ajutorul RedBull, unul dintre cei mai mari promotori si sustinatori ai sporturilor extreme.
RedBull a lansat un program ce se numeste New Year, No Limits, program din care a facut parte si Travis Pastrana, sarind cu masina de rally, pe 31 decembrie 2009, marcand intrarea in 2010.
Insa nu despre Travis vom vorbi acum, ci despre Robbie Maddison, deja un abonat al acestui eveniment. In noaptea de 31 decembrie 2007, in Las Vegas - Nevada a sarit 98 metri, folosind o motocicleta de cross Yamaha. In noaptea de 31 decembrie, tot in Las Vegas, a sarit pe Arcul de Triumf Paris, iar piesa de rezistenta a fost intoarcerea, pe care a executat-o, cum altfel, decat sarind.
Pentru data de 31 decembrie 2011, RedBull s-a gandit la o saritura in tandem. Drept urmare, acest daredevil, Robbie Maddison, a fost insotit de catre Levi LaVallee si snowmobilul sau. Aceasta isprava s-a lasat din nou cu doborarea recordului mondial la sarituri in lungime, amandoi masurand 125 de metri, sarind umar la umar.
Cei doi sportivi au luat startul unul langa celalalt de pe rampe special amenajate in partea de nord a debarcaderului Marina Park din zona centrala din San Diego, reusind o saritura de 125 metri. Zeci de mii de spectatori au fost martorii recordului mondial la trecerea dintre ani.
LaVallee, in varsta de 29 de ani, multiplu medaliat la Winter X-Games si campion de snowcross, isi propusese sa obtina acest record anul trecut, insa datorita unui accident suferit la antrenamente a fost nevoit sa amane obtinerea recordului pana anul acesta, depasindu-si propriul record de 110 metri. Este cunosut pentru executarea unui dublu backflip cu snowmobilul pentru prima data in istorie.
Maddison, australianul in varsta de 30 de ani locuieste in California, este multiplu medaliat la X-Games, a colaborat cu celebrii Metal Mulisha la diferite filme despre Freestyle MX si ia parte la evenimentele RedBull X-Fighters. Printre alte realizari se numara saltul peste Canalul Corint din Grecia si un superb backflip executat peste Tower Bridge din Londra, acesta avand partile carosabile ale podului ridicate.
„Nu cred ca m-as putea simti mai implinit decat ma simt acum”, a spus LaVallee. „Tocmai am aterizat dupa o saritura de 125 de metri. Nu stiu exact in ce stare este snowmobilul, insa eu sunt OK, ceea ce este cel mai important. A fost cu adevarat extraordinar, insa acum incepe sa se resimta si oboseala”.
„Este un sentiment aparte pe care il am de fiecare data cand am o realizare importanta”, a spus Maddisson. „Am fost increzator ca vom reusi in aceasta seara, iar acum este timpul pentru o noua provocare…”




sursa: www.motoflash.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu