miercuri, 11 ianuarie 2012

Misiunea Dakar ...

A zecea zi a competitiei s-a desfasurat intre localitatile Antofagasta si Iquique. A fost un traseu ce a necesitat aptitudini deosebite de navigator. Cu 556 km de speciala, o cursa tactica, dar in forta, se desfasura in fata concurentilor.
Cum acest gen de cursa ii vine ca o manusa lui Despres, acesta si-a fructificat avantajul. A reusit sa treaca de Coma si a avut cel mai bun timp la fiecare dintre check point-urile prezente pe speciala. Cu asemenea performanta a reusit victoria in aceasta etapa si si-a reluat locul in fruntea clasamentului general. Insa, desi are un avans de peste 2 minute, Despres stie clar ca lupta se va da si la secunda sin u poate lasa gazul fara un avans confortabil, deoarece stie clar ca Marc Coma e aproape.
Coma a sosit al doilea pe speciala, urmat fiind de spaniolul Bareda Bort pe Husquarna. Cum este relativ nou, doar a doua participare, se pare ca spaniolul se anunta de pe acum a fi un adversar de temut, pentru ca este la al treilea podium de etapa.
La general, dupa cum spuneam, s-a instalat din nou Despres pe primul loc, devansandu-l pe Marc Coma, acesta fiind urmat in continuare de Rodriguez si Yamaha sa. David Casteu, care era la bataie pentru pozitia a patra la general in etapa trecuta, a abandonat Dakar-ul din cauza problemelor tehnice.
O alta noutate o reprezinta decizia oficialilor KTM de a schimba motorul de pe motocicletele lui Coma si Despres, lucru de care Coma a fost destul de incantat. Va amintesc ca, la clasa mare, este permisa schimbarea motorului, dar exista si clasa “Maraton” unde acest lucru este interzis. Vestea buna este ca Marcel Butuza este in continuare liderul clasei “Maraton”.
Pentru Mani a fost o zi foarte grea, deoarece Verhoeven a reusit sa-l devanseze, astfel incat locul 26 din etapa nu l-a ajutat pe pilotul nostru decat pentru pozitia 20. Butuza insa, a avut un rezultat foarte bun, cu o clasare pe 52 pe etapa, loc ce la propulsat pe pozitia 48, intrand astfel in top 50.
La categoria quad, Fratii Patronelli au oferit un adevarat regal de pilotaj. Alejandro a sosit primul, Marcos al doilea, iar rivalul lor, Mafei a venit al treilea la peste 44 min. de Marcos. Acest lucru i-a permis lui Marcos Patronelli sa ocupe pozitia a doua la general, in defavoarea lui Mafei retrogradat pe 3. Alejandro detine in continuare sefia.





sursa:/www.motoflash.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu