luni, 2 ianuarie 2012

Misiunea Dakar … ziua 1

Pe data de 1 ianuarie, la ora 10.30 (GMT-3), s-a dat startul celui mai dificil Rally-Raid din lume. Prima speciala a avut loc intre Mar del Plaza si Santa Rosa de la Pampa
.

La clasa moto au luat startul 178 de sportivi, insa numai 177 au terminat ziua cu bine. Cu 2 kilometri inainte de sosire pilotul argentinian Jorge Martinez Boero, in varsta de 38 de ani, a suferit o cazatura ce s-a soldat cu multiple leziuni ce i-au fost fatale.

In fruntea clasamentului s-a clasat chilianul Francisco Lopez, pe Aprilia, terminand traseul de 57 de km in 32.37 min. La numai 14 secunde a fost urmat de catre castigatorul en-titre al Dakar-ului, spaniolul Marc Coma, pe KTM. Podiumul zilei intai a fost completat de catre argentinianul Javier Pizzolito, pe Honda.

Mai vechea noastra cunostinta, francezul David Casteau s-a clasat pe locul 9. Cyril Despres a sosit abia cu al 13-lea timp, declarand ca a preferat sa inceapa prudent, deoarece a dat de capcane inca de la inceput.

Reprezentantii nostri, Emanuel Gyenes, castigator al Dakar-ului din editia 2011, la categoria “Maraton” si Marcel Butuza, de la echipa Vectra Zarnesti, au fost cronometrati cu al 38-lea, respectiv al 118-lea timp, Gyenes clasandu-se inaintea lui Chris Birch, neozeelandezul ce se numara printre castigatorii temutului RedBull Romaniacs.




sursa:www.motoflash.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu