miercuri, 11 ianuarie 2012

Misiunea Dakar ...

Dupa ce ziua a opta a fost zi oficiala de odihna, ziua 9 deschide a doua jumatate a Dakar-ului, cu mult namol si o schimbare de lider. Speciala s-a tinut intre localitatile Copiapo si Antofagasta.
In deja normalul duel dintre cei doi piloti KTM, Coma si Despres, un rol important l-a avut noroiul. Despres a ramas impotmolit, impreuna cu Goncalves si alti piloti. Amandoi au pierdut peste 10 minute pentru a se elibera. Acest ghinion a mai fost micsorat, deoarece oficialii au decis sa le reduca din timpul pierdut, pentru ca dupa descoperirea problemei din traseu, pentru ceilalti concurenti a fost aleasa o ruta ocolitoare si nu ar fi fost corect sa fie dezavantajati pilotii impotmoliti..
Coma a profitat de necazul lui Despres, a fortat pentru a se distanta, dar pe finalul specialei a mai lasat gazul pentru a nu sparge motorul. Astfel, pe langa a 20-a victorie de etapa in Dakar, Coma a preluat si sefia clasamentului general.
In spatele lui Coma au sosit portughezii Faria, pe KTM si Rodriguez pe Yamaha. Rezultatul bun al lui Rodriguez, l-a ajutat sa-si consolideze pozitia a 3-a la general, Coma fiind liderul acum, iar Despres ocupa locul secund.
Mani Gyenes a terminat azi speciala pe locul 27, urcand pana pe 19 la general. Marcel Butuza a terminat pe 60 azi, dar la general este pe 53 si este liderul clasei Maraton.
La clasa quad-urilor a venit randul lui Marcos Patronelli sa se impuna, urmat de fratele sau si de Mafei, insa ramane pe locul 3 la general, avandu-i inaintea sa pe Alejandro Patronelli ca lider si pe Mafei in pozitia a doua. Cu un parcurs atat de constant al celor 3 argentinieni de la Yamaha, nu mai este nicio surpriza faptul ca nu se mai pariaza pe altcineva pentru o pozitie pe podium. Totusi, mai este de disputat inca jumatate din competitia spargatoare de motoare si ucigatoare de moral, asa ca …orice este posibil.”






sursa:www.motoflash.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu