joi, 30 iunie 2011

Hoverbike, motocicleta zburatoare, ajunge la o altitudine de 3000 de metri si la o viteza de peste 160km/ora

Australianul Christopher Malloy si-a investit toti banii într-un proiect care a durat doi ani si jumatate. Creatia sa futuristica, denumita Hoverbike, poate ajunge la o altitudine de 3000 de metri si la o viteza de peste 160km pe ora.

Fanii designului au comparat deja opera lui Malloy cu celebrele “speeder bikes” din Star Wars: Return of the Jedi sau cu masina zburatoare din “Înapoi în viitor”.
Fostul pilot de elicopter, în vârsta de 32 de ani, a construit masinaria în garajul sau din Sidney folosind un cadru din carbon, special construit, si un motor BMW.
Prototipul poate merge circa 148km timp de 45 de minute, cu un singur rezervor de combustibil si va ajunge la pretul de 45.000 de dolari.
Pâna acum, motocicleta de 270kg a fost testata doar ancorata la sol, pentru a preveni zborul la înaltimi prea mari, însa testele nu se opresc aici.
“Momentan fac înca testele la sol, pentru ca nu sunt 100% sigur de ce o sa se întâmple. Nu am avut înca placerea sa zbor cu ea prin tara”, a declarat Malloy. “Este stabila si nu are tendinta sa se rastoarne, însa nu vreau sa se întâmple ceva în timpul testelor si sa stric prototipul”, a mai spus inventatorul.
Motocicleta are incluse doua parasute, iar pilotul poate purta si el una, pentru o mai mare siguranta. Hoverbike merge pe acelasi principiu cu elicopterul Chinook de la Boeing.
Domnul Malloy nu a vrut sa spuna cât l-a costat întreg proiectul, însa sustine ca îl costa circa 140 de lire sterline pe saptamâna.



sursa:http://www.mediasinfo.ro/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu