vineri, 17 iunie 2011

Motocicleta V6 de la FGR!

Un producător de motociclete din Cehia a prezentat un vehicul pe două roţi echipat cu un motor V6 de 2.442 cmc şi 240 CP. Motocicleta se numeşte Midalu 2500 V6 şi are o masă de numai 270 kilograme graţie şasiului special şi a numeroaselor elemente din fibră de carbon. Ideea modelului a venit în 2007, iar prototipul a fost prezentat la începutul anului 2008.

Motorul este un V6 la 90 de grade, răcit cu lichid, care furnizează peste 200 Nm şi are un consum mediu de aproximativ 6 litri la sută. Odată intrată în producţie, FGR Midalu va fi motocicleta sport cu cel mai mare motor aspirat din lume şi, foarte probabil, cea mai puternică motocicletă de serie din lume. Cehii de la FGR testează prototipul în versiunea finală de aproape un an, singurul element necesar pentru completarea proiectului fiind finanţarea acestuia.

Odată rezolvată această problemă "minoră", producţia în serie limitată a lui FGR Midalu ar putea începe. Cehii de la FGR se tem că nu vor găsi cumpărători pentru motocicleta lor inovatoare, dar considerăm că o serie limitată de 100 de unităţi, spre exemplu, s-ar vinde ca "pâinea caldă" la preţul potrivit.

Sursa: www.automarket.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu