vineri, 17 iunie 2011

Scuter marca Volkswagen

Deşi am putea spune că arată aproape caraghios (de aici şi termenul "trotinetă" din titlu), Volkswagen E-Scooter Concept reprezintă o surpriză inedită la Shanghai 2011, VW alăturându-se astfel unor constructori precum BMW (cu Mini Scooter E) sau Mercedes-Benz (cu smart escooter).

Totuşi, nu este pentru prima dată când Volkswagen trece din domeniul pe patru roţi în cel pe două roţi - anul trecut, tot la salonul auto chinezesc, VW a prezentat Bik.e Concept, o bicicletă electrică high-tech. Prin urmare, VW E-Scooter am putea spune că e o evoluţie importantă de la acea bicicletă electrică.

Volkswagen E-Scooter cântăreşte doar 20 kg fără baterii, fiind propulsat de un motor electric de 350 watt . Conceptul anunţă o autonomie de circa 40 km, în timp ce viteza maximă se cifrează la aproape 50 km/h, suficient pentru traficul urban. Bateria este de tipul nichel-metal-hibrid, având un gabarit redus, fiind uşoară şi putând fi schimbată foarte facil.

Proiectanţii vor, însă, ca pe viitorul scuter electric de serie să adopte un motor electric mai puternic, de 700 watt , o baterie litiu-ion, care să ofere o autonomie mai ridicată, precum şi un sistem de recuperare a energiei la frânare sau deceleraţie.

Interesant, conceptul Volkswagen E-Scooter nu poartă emblema VW, oficialii analizând cu atenţie piaţa de scutere electrice din China - care, în acest moment, înseamnă circa 20 de milioane de exemplare vândute pe an, cu preţuri medii de 500 USD. Modelul de serie, care nu va apărea înainte de 2012, se preconizează că va avea un preţ dublu, de aproape 1.000 USD, dar va oferi o calitate net superioară, precum şi unele dotări inedite (un sofisticat computer de bord sau lumini de poziţie cu LED-uri).

SURSA: Promotor.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu